Deep Web Nedir?

İnternet kullanıcıları tarafından deep web nedir sorusunun cevabı merak edilmektedir. Türkçe karşılığı derin internet anlamına gelen bu kavram gizli internet olarak da ifade edilebilir. Her oluşturulan web sitesi Google gibi arama motorları tarafından fark edilebilmektedir. Ayrıca otomatik olarak bu arama motorlarının sitelerin farkına vardığı da biliniyor. Google tabanlı olan tüm web siteleri de yine Google tarafından hemen fark edilecektir. Ancak farklı arama motorlarına kaydedilen web siteleri de yine bu arama motorlarında görüntülenebilmektedir. Web site sahipleri her ne kadar sitelerinin görünmesini istemese ve bu sitelerin görünürlüğünü engelleme yoluna gitse de arama motoru tarafından bot olarak ifade edilen kayıt işlemleri otomatik olarak gerçekleştirilmektedir.

Derin internet adı verilen kavramın ise diğer sitelerden daha çok içeriğe sahip olduğu bir gerçektir. Normal web sitelerin oranı %20’lerde iken deep web oranının %80 olduğu görülmektedir. Ayrıca belirtmek gerekiyor ki bu siteler normal sitelerden farklılık göstermektedir. Normal olarak kabul edilen web sitelerinde sunucular bir şirket vasıtası ile kiralama yöntemi ile alınırken siteye ait olan dosyaların barındırılması da bu sunucularda yapılmaktadır. Fakat deep web sunucuları kişisel olmaktadır. Örneğin kendinize ait bir bilgisayarın sunucu olarak kullanılması gibi bir durumdur. Bilgisayarınızı kapattığınızda ve fişi çektiğinizde böylece site de kapanacaktır. Bu durumun temel sebebi ise özel bir alan kurmaktır.

İnternet üzerinde faydalı ya da zararlı her türlü veriye ulaşmak da mümkün olmaktadır. Oyun, müzik gibi içeriklerin yanı sıra ne yazık ki pornografik içerikler de söz konusu olmaktadır. Bunun yanında silah satışı yapanlar, gizli belge yayınlayanlar, uyuşturucu ticareti gerçekleştirenler. Bu tür sitelere girdiğinizde de bilgisayarınıza mutlak surette virüs bulaşacaktır. Yine terör örgütlerinin bu tarz sitelere sahip oldukları görülmektedir. İnsanoğlunda var olan merak duygusu ne yazık ki bu sitelere girmeyi de bir eğlence haline getirmektedir. Ancak bu noktada bilinçli olmak ve bu tür sitelere giriş sağlamamak gerekiyor. Zaten merak ettiğiniz he şeyi Google arama sonuçlarında bulabilirsiniz ve detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.