Hybrid Mobil Uygulama Nedir?

Hybrid mobil uygulama ya da karma mobil uygulama adını alan bu uygulama türü diğer tüm uygulamalar gibi cihaza yüklenen uygulamaları ifade etmektedir. Ancak onları diğer uygulamalardan ayıran Android ya da IOS gibi sistemlere aynı anda uyum sağlamasıdır. Çevrim içi ve çevrim dışı olarak tanımlanmaktadır. Karma uygulamalar lokal bir kapsayıcı dağıtmaktadır. Java, HTML, HTML 5 gibi web teknolojilerinin kullanımı ile birlikte web içeriğinde görüntülenme meydana gelmektedir. Webviev ekranına uyarlanmış olan masaüstü web sitelerinin tasarımları görüntülenme birlikte satın alma kısmı içinde yer alıyor.

Hybrid Uygulamaların Avantajları Nelerdir?

  • Hybrid mobil uygulamalar hız konusunda pratik çözümler sunarlar.
  • Temel olarak Java, CSS, HTML gibi araçlar ile ortaya konuyor. Bu sayede tüm işletim sistemleri ile doğrudan uyum sağlayabiliyor.
  • İşletim sistemlerine göre farklı kodlar yazmaya gerek kalmadan tek bir kod sistemine sadık kalınmaktadır.
  • Cihaz özelliklerinden yararlanmak oldukça kolay olmaktadır. Uzun vadede değerlendirecek olursak gelişime oldukça açıktır.
  • Yine Android ve IOS cihazlar için uyumludur.
  • Hızlı olmasının yanı sıra diğer uygulamalar ile kıyaslandığında karşımıza daha düşük maliyetler çıkmaktadır.

Hybrid mobil uygulama geliştirme konusu ise pek çok firma tarafından merak ediliyor. Bu uygulamalar firmalar tarafından ihtiyaç doğrultusunda kullanılabilmektedir. Kolay ve pratik bir şekilde yönetilir olması ile birlikte firmalar ihtiyaç duydukları durumlarda bu uygulamalardan yararlanabilirler. Hybrid uygulama örnekleri incelendiğinde akıllara gelen diğer soru ise bu uygulamaların güvenli olup olmadığıdır. Kaliteli bir şekilde ve tam olarak oluşturulmuş olan uygulamalar oldukça güven arz eder. Fakat bu güvenin temelinde sağlam bir kodlama olması gerektiği unutulmamalıdır. Herhangi bir eksiğin olması durumunda kötü ve beklenmedik sonuçlar ile karşılaşmak da mümkün olmaktadır.

Yine ilk kez bu tarz bir uygulama tasarlama noktasında fikriniz varsa yapmanız gereken öncelikli olarak hedef kitle analizidir. Anlaşılabilirlik, uygunluk gibi özelliklerin göz önünde bulundurulması şarttır. Maliyet bakımından uygun olduğu için tercih edilen bu uygulamalar için firmamız ihtiyaç duyduğunuz konsepti sizlere sunmaktadır. Donanım ya da düşük veri beklentileriniz varsa bu tür uygulamaların sizler için ideal olacağı unutulmamalıdır.