SEO Nedir, Niçin Yapılır?

İngilizce açılımı ile SEO; Search Engine Optimization demektir. Türkçe açılımı ise; Arama Motoru Optimizasyonudur. Arama motorları internette, ürün ve bilgi aramak için kullanılan özelliği ile web sitelerinin en büyük müşteri/ziyaretçi kaynağı haline gelmiştir. Kullanıcılar çoğunlukla arama sonuçlarında ilk sayfada ki siteleri ziyaret eder. Bu durum da bu sektörün açığa çıkmasında ki etken durumu ifade eder. SEO’ nun amacı, web sitelerinin ilgili olan anahtar kelimeleri ile daha üst sıralarda listelenerek, o kelimeye ait olan arama trafiklerinde maksimum ziyaretçiye ulaşmayı hedef kılar. Bu amaç ile de sitelerde bulunan bilgi, satışların ve hizmetlerin daha fazla ilgili kitleye ulaştırılmasını sağlamaktadır.

SEO, web sitelerinde ki ilgili olan anahtar kelimelerde ki ara sonuçları ile daha iyi pozisyonlarda bulunması adına arama motorlarının işleyişine en uygun biçimde geliştirilmesini sağlayan bir bütünü ifade eder. Bu tanımı parçalara bölerek inceleyelim:

Trafik kalitesi: Tüm Dünyada bulunan trafiği kendinize çekebilirsiniz. Ancak buradaki en önemli husus gelen ziyaretçilerin gerçekten de ilgili olan konu ile size gelmiş olmasını sağlayabilmektir.

Trafik miktarı: Bu arama motoru sonuç sayfalarından doğru insanların gelmeleri şartı ile daha fazla trafik her zaman daha iyidir.

Organik sonuçlar: Pek çok SERP’in önemli bir bölümünü oluşturan durum reklamlardır. Ödeme yapmak durumda kalmadığınız trafik organik trafiktir.

 Dijiton SEO Danışmanlığı

Dijiton SEO Danışmanlığı aracılığı ile sizler için oldukça zor bir zamanı kapsayan; rakiplerden üstün olma durumunu yerine getirebilecek ve artık rekabet etmeye başlayacaksınız. Son zamanlarda en yaygın olarak tercih edilen arama motoru Google ve diğer arama motorlarının içeriğinizi anlamasını ve okumasını kolay hale getireceksiniz. Bu durum aynı zamanda hem arama motorlarında üst sıralara tırmanmak hem de bilinirliğinizin artması ile de trafik hacminizin genişlemesi anlamını taşır.

Rakip kıyaslamalarınız ve SEO Analiz için bizimle hemen şimdi iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca kategorilerde yer alan fiyatlarımız bölümünden tüm detayları görebilir ya da size özel detaylar ile anında uzmanlarımızdan teklif alabilirsiniz.

SEO Stratejileri

Zaman ve etki içinde kurgulanan SEO Stratejileri değer kaybetmeyeceğiniz uygulamalar oluşturmak adına yerinde oluşturulan optimizasyon taktikleri ile eşleştirme yapılır. Web sitelerinizin SEO denetimlerini bizimle yapmanız halinde detaylı kelime taraması, sektörünüze göre başarıya ulaştıracak içerik denetimlerini titizlik içinde yürütmekteyiz. Çevrim içi alanlarında müşterilerimizin birbirine bağlama becerimiz ile birlikte; olası en kısa zaman da sonuç almanızı sağlıyoruz.

SEO Uzmanı Deneyimlerimizden Yararlanın

Dijiton SEO hizmetleri kapsamında yaptığımız tüm çalışmalardan elde ettiğimiz deneyimler ile beraber web sitenizi rakipleriniz karşısında avantajını sunup Google arama motorunda üst sıralarda yer almanız adına bütün işlemleri yapmaktayız. SEO hizmetleri kapsamında siteniz için gerekli olan site içi SEO ve site dışı SEO adına mobil ve masaüstü web sayfanızda ki tüm işlemleri yapmaktayız. Sizlerde eğer sitenizin incelenip iç ve dış SEO kapsamında yer alan eksiklerinizi bizimle çözüme ulaştırmak isterseniz teklif almak için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

SEO Uzmanlık İster

Hızla çeşitlenen dijital pazarlamada her geçen gün başka araçlar eklenmekte. Özellikle de iş yükünün arttığı büyük şirketler, sosyal medya, Adword, web sitesi gibi kanallardan her birini kendi uzmanına bırakmakta. Böylelikle de daha rasyonel ve verimli operasyon yürütülebiliyor.

SEO çalışmalarında ki sorumluluk diğer alanlar ile kıyaslandığında çok daha fazla olduğu gözlemlenebilir. Bu da bu işi profesyonel bir uzmana bırakma zorunluluğunu ortaya koyar. Web sitelerindeki link yapısı, içeriklerin SEO’ya uygunluğu, anahtar kelime tercihi ve diğer tüm unsurları analiz edilecek, bunların dışında da web sitenize yönelik blacklinklerin kalitesinin kontrolünü yapacak uzman ekip, sizlere iş bölümünün avantajlarını sonuna kadar ispatlayacaktır.