Web Siteniz Güncel ve Kaliteli Mi?

Web Siteniz Güncel ve Kaliteli Mi?

Bir web sitesi hakkında yapılacak ve söylenecek çok şey vardır aslında. Site sahiplerinin sıklıkla yönelttiği sorular arasında aslında web sitesinin güncel mi yoksa kaliteli mi oluşu yer alıyor. Bu konuda desteğe ihtiyaç duyduğunuzu biliyoruz. Web sayfaları üzerinden genel müşteri kitlesi edinen şirket ya da kurumların internet sitelerine önem vermeleri gerekir. Zamanın internet kullanıcılarına göre web tasarım yapılmakta ve bu sayfaları ziyaret eden kullanıcıların sayfayı bulma sürelerini arttırmaya yönelik çalışmalar yapılmalıdır. Bu bağlamda ana çizginizin müşterilerin göz zevkine hitap edebilecek tasarımları içeriyor olması gerekecektir.

Şayet web siteniz eski ise sizlere neler kaybettirdiğinizin farkında mısınız? Flash kodlama bulunduran HTML kodlaması oldukça eski olan, değişik ekran çözünürlüklerine karşı duyarlılığı bulunmayan, büyük ekranlarda küçük ve okunaksız bir şekilde açılan web siteleri ziyaretçilerinde hemen çıkma isteği uyandırmaktadır. Kullanıcıların pek çoğu bu tarz internet sitelerini hemen terk etmekte.

Kısa bir şekilde konuyu özetlemek gerekirse eğer eskiyen web sitelerinde kaybınız ziyaretçiler olacaktır. Sayfanızdan hızlı bir şekilde çıkan ziyaretçilerin müşteriniz olma potansiyeli bulunduğundan elde ettiğiniz sonuç sadece kayıplar üzerine olmaktadır.

Web sitenizin sağlıklı bir şekilde çalışılır olmasını, güncelliğini şu adımlar ile takip edebilir, kolay bir şekilde yönetimlerini yapabilirsiniz.

  1. Web sitenizde kodlama teknolojisinin bulunması gerekir.

Web sitenizde yer alan kodlama teknolojilerini ve eğer bulunuyorsa da kodlama hatalarının kontrollerini sağlayabilirsiniz. Bu kontroller sonrasında fark edeceksiniz ki eror mesajları web sitenizin kesinlikle sorunlu oluşunu göstermiyor olsa dahi web sayfasının kodlaması açısından ne denli sorunsuz ve güncel oluşu hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz. Gerçekleştirilen test ile HTML5 sonucu alıyorsanız bu web sitesi güncel demektir. Siteniz ne kadar az hata içerir ise o kadar doğru kodlandığını ifade eder.

  • Web sayfasını farklı tarayıcılar ile ziyaret etmeniz gerekir.

Web tarayıcıları arasından günümüzde yaygın olarak tercih edilen belirli başlı sistemler vardır. Bunları kullanarak sitenizi görüntülemenizde fayda vardır. Bu tarayıcıları bilgisayarınıza kurup web sitenizi görüntülediğinizde hataları kolaylıkla tespit edebilirsiniz. Bu tarayıcılardan bazıları şunlardır; Yandex, Google Chrome, Opera, Mozilla Firefox, Internet Explorer.

  • Web sayfanızı değişik cihazlardan görüntülemeye çalışın.

İnternet sayfanızı dizüstü bilgisayarlardan, masaüstü bilgisayarlarından, tablet bilgisayarlardan, cep telefonlarınızdan ziyaret ederek farklı ekran çözünürlüklerindeki okunabilirliğinin kontrolünü sağlayabilirsiniz. Eğer gördükleriniz karşısında sizler tatminliği fark edebiliyor iseniz emin olun ziyaretçilerde sitenize girdiklerinde aynı şeyleri hissedecektir.

  • Web sitenizin flash kodlanmasını ya da flash kodlamasını içerip içermediğini kontrol etmelisiniz.

Apple ürünleri tarafından flash ile kodlanmış siteler görüntülenmediğinden ziyaretçiler sayfanın sorunlu olduğunu düşünebiliyor. Bundan daha zarar verici olanı ise arama motorlarının web sitenizi detaylı bir şekilde indeksleyememesidir. Web sitesinde yer alan hareketli bölümler tıklandığı zaman o alanda ki hareketi sağlayan yapılar hakkında bilgi edinebilirsiniz. Farenizin sağ tuşu ile o hareketli alanlara tıkladığınızda açılan menüyü gözden geçirebilirsiniz.

Flash İçerik Kontrolü

Web sitenizin güncel ve kaliteli olması hakkında fikirlere yukarıda belirttiğimiz adımlar sayesinde erişebilirsiniz. Çıkan sonuç belki de sizleri tatmin edecek ya da yeni bir web sitesi yaptırmaya itecektir. CSS3 yapısı ile bütünleşen, HTML5 ile kodlaması gerçekleştirilen, flash içerikleri olmayan, SEO kurallarına uyum gösteren, mobil cihazlara karşı duyarlı olan bir web sitesine sahip olmayı herkes ister. Bu sayede güncel olan web siteleri daha fazla ziyaretçi ve potansiyel yeni müşterilerin bir anahtarı niteliğindedir.