Web Siteniz Neden Olmalı? Gerekli Mi?

Web siteniz neden olmalı? Bilişim çağına entegre olduğumuz bu dönemde, tüm işlerimiz internet ortamında yapar konuma geldik. Hatta bu durum internetsiz yaşamın olmadığı bir zamana dönüşmek üzeredir. Hal böyle olunca internette yapacağımız tüm işlemlerde bir web sitesine ihtiyaç duyarız.

Hangi alandan olursanız olun. Yaptığınız her araştırma için bir web sitesine girersiniz. Bu araştırmalar hem internetin ansiklopedi görevi görmesini hem de işletmelerin ticaret ve tanıtımlarını kapsar. Dolayısıyla biz alıcı gözüyle baktığımızda web sitesi oldukça işe yarar görünmektedir. Peki ya bir işletme sahibiyseniz?

Firmalar İçin Web Sitesi Neden Önemli?

Firmalar için web sitesi, dijital mecradaki kartvizitleridir. İnternet ortamında oluşturacağınız kurumsal kimliğiniz, işletmenizin görünen yüzü olacaktır. Bu yüzü ne kadar işlevsel ve estetik bir biçimde sunarsanız, insanları etkiler ve pazar payınızı arttırırsınız.

Örneğin e-Ticaret sektörünün son derece ivme kazandığı bu dönemde, firmanızın tanıtımı ve kimliği rakiplerinizle kıyaslanmanıza sebep olur. Bu kıyaslamadan sıyrılıp, ön plana çıkmak ise kaliteli bir web sitesine sahip olmaktan geçer. Nasıl mı?

Öncelikle özgün, kaliteli bir kurumsal web tasarımı ilk izlenim noktasında şansınızı arttıracaktır. Akabinde kullanıcı deneyimini sağlamak için web sitesi içinde kullanıcıya yarar sağlayacak özelliklere yer verilmelidir. Bununla birlikte işin en önemli kısımlarından biri olan sağlam bir web sitesi alt yapı çalışması ve SEO çalışmaları hayat kurtarır. Sosyal medya yönetimleri, zengin içerikler gibi birçok kriteri sağladığınızda rakiplerinizi arka plana atmanızı sağlar.

Web Sitesi Avantajları Nelerdir?

Web sitesi avantajları, özellikle firmalara büyük kazançlar ve getiriler sağlar. Öncelikle satışınızı ofisinizden, yerel olarak yapmakla e-Ticaret yoluyla yapmanın arasındaki en büyük fark satış rakamlarınızda göreceğiniz ciddi artıştır. Peki bu artışı hangi avantajlar sağlıyor?

1. Web sitesinin maliyeti ile kazandığınız gelirleri oranladığımızda düşük bir maliyetle web tasarımı yaptırabilirsiniz.

2. Web siteleriniz ve sosyal medya hesaplarınız dijital ortamda herkesin 7/24 ulaşabileceği platformlardır. Müşterileriniz her saat online (çevrim içi) satın alma işlemlerini gerçekleştirme imkanına sahiptir.

3. İnsanların konforlu yaşam tercihleri, internetten alışveriş yapmalarında motivelerini sağlar. Müşterileriniz tüm alternatiflere bir tıkla ulaşıp, yine bir tıkla satın alabilir.

4. Online olarak satış ve pazarlama yapabilmeniz için birçok güçlü stratejiye sahipsiniz. Bu pazarlama stratejileri için Dijiton’un deneyimi sizlere yol gösterici olacaktır.

Genel itibariyle güçlü bir web tasarımı, web sitesi hem bireysel hem de kurumsal imajınızı taze tutar ve canlılığını devam ettirir.