Web Tasarımcı ve Web Geliştirici Nedir?

Web tasarımcıları ve Web geliştiricileri yöntemlerinden birini seçerek web teknolojisinde bir kariyer hedefi ile yola çıkmanız tavsiye edilmektedir.

Web geliştiricileri, web tasarımcıları tarafından sağlanan planları ve düzenleri alan ve web sitesini sunmak için bunları kodlara dönüştüren bilgisayar programcıları olarak ifade edilmektedir. Web tasarımcıları ise web sitesinin genel vizyonunu ve planını oluşturabilen yaratıcı dijital profesyoneller olarak tanımlanabilir. Web tasarımı, web sitesini canlandırmak için kod kullanımıyla ilgilidir. Web sitesinin düzenini, renk paletini, yazı tipini ve görsel temalarını belirtmekle ilgilidir.

Web Geliştirici ve Web Tasarımcısı Arasındaki Fark Nedir?

Web tasarımcıları ve Web geliştiricileriarasındaki fark temel olarak biri bir web sitesinin nasıl görünmesi gerektiğini düşünürken diğeri ise bu web sitesini o plana dayanarak oluşturmaktadır.

Web geliştiricisi olmak için HTML / CSS, WordPress, JavaScript ve Jquery / JavaScript Altyapıları becerilerine ihtiyacınız vardır.

Web tasarımcısı olmak için de mobil tasarım, renk ve tipografi, prototipleme ve düzen ve gezinme ilkeleribecerilerine ihtiyacınız bulunmaktadır.

En açık şekilde, web sitesinin görsel veya estetik yönleriyle ilgilenenlere “tasarımcı” denir; ancak, web arayüzü, kodlama kısmı orijinal olarak web geliştiricisi tarafından oluşturulmuştur ve web geliştiricisi, görüntüyü iyi bir sayfaya dönüştürmekle yükümlüdür.

Web tasarımcıları için en önemli şey portföyleridir. Bir iş görüşmeniz olduğunda, insan kaynakları müdürünün Dribbble veya Behance profilinizi kontrol etmesi gerekebilir. Web geliştiricileri için Github profiliniz, işe alma yöneticileri için en çekici referans olabilir. Sadece yazdığınız kodu görmek istedikleri için genel olarak Github kod seviyenizi en iyi şekilde görüntüleyebilir. Benzer şekilde web tasarımcıları daha analitik olsalar da web tasarımcılarının daha yaratıcı ve sanatsal olduğu söylenebilir. Kodlama açısından, web sitesi tasarımı ve web sitesi geliştirme belirli bir derecede programlama bilgisi gerektirebilir.

Dijiton Web Geliştirici ve Web Tasarımcısı Hizmeti

Dijiton ekibi olarak size 10 yıllık sektör tecrübesi ileen iyi şekilde hizmet vermeye devam etmekteyiz. Web tasarım çalışmalarımızda güvenilir bir yazılım altyapısı ile güçlü tasarımı destekliyoruz. Bu nedenle, tüm çalışmalarımızda mevcut herhangi bir altyapıyı, yazılımı, şablon tasarımını kullanmıyoruz.

Firmanızın kurumsal imajının firma web sitesinde de olmasını sağlayarak rekabette önde olmanıza yardımcı oluyoruz. Web tasarımcıları ve Web geliştiricileri tecrübeli kadromuz ile sizlere hizmet vermeye devam ediyoruz.